» Hoe wordt Astma behandeld?
Er bestaat helaas geen genezing voor astma. Wel kunnen de juiste geneesmiddelen de helpende hand bieden. Zo blijft astma onder controle en worden de klachten minder. Astma is een chronische aandoening van de luchtwegen met een variabel verloop. De behandeling van astma richt zich op het voorkomen van de ontsteking en het verwijden van de luchtwegen.


Veel patiŽnten gebruiken ontstekingsremmende medicijnen, corticosteroÔden genaamd. Deze medicijnen worden vaak ingenomen via een inhalatie-apparaatje. Deze ontstekingsremmers richten zich op de onderliggende ontsteking van astma. Zelfs als er geen klachten zijn, moeten astmapatiŽnten de ontstekingsremmende medicijnen blijven nemen, omdat dit het risico op het krijgen van astma aanvallen of astma verslechtering sterk vermindert. Hierdoor kunnen veel patiŽnten met astma een normaal leven leiden.


Naast de ontstekingsremmers gebruiken bijna alle astmapatiŽnten een luchtwegverwijder om de kortademigheid te verhelpen. De luchtwegverwijders zitten ook in een inhalator. Hier zit een luchtwegverwijdend medicijn in dat de luchtwegen open zet en er binnen enkele minuten voor zorgt dat patiŽnten weer lucht hebben. AstmapatiŽnten gebruiken de luchtwegverwijders ook tijdens een aanval.

[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Advertenties

Verwijzingen

Advertenties

Advertenties

Advertenties

Advertenties

Advertenties

Advertenties

  • Adverteren bij Daisycon

speedtracker


Copyright 2002-2019