» Astma net even iets anders


Astma is een chronische aandoening met een variabel verloop van symptomen. Er kunnen periodes van meer klachten zijn. Tijdens die periodes zijn de mensen met astma gevoeliger voor bepaalde prikkels, zoals bijvoorbeeld huisstofmijt of tabaksrook. Hoe vaak en hoe erg deze astma-aanvallen of astmaverergeringen zijn, verschilt per persoon. Astma blijft onvoorspelbaar, de klachten kunnen plotseling optreden. De ene dag kan iemand zich nog goed voelen en de andere dag kan iemand erg benauwd en kortademig zijn.


Het aantal en de ernst van deze astmaverergeringen (astma-aanvallen) hangt van een aantal factoren af: één van de belangrijkste factoren is in hoeverre mensen met astma de voorgeschreven medicatie blijven gebruiken.
Aangezien de mate van ontsteking kan variëren in de tijd zou idealiter de dosering van de astmamedicatie moeten kunnen worden aangepast aan het variabele karakter van astma. Hiermee wordt bedoeld dat de hoeveelheid medicijnen en hoe vaak die medicatie moet worden geïnhaleerd, aangepast wordt aan de symptomen. Mensen met astma kunnen leren signalen van een naderende verslechtering te herkennen en hier tijdig met de behandeling op inspelen. De arts kan de mensen met astma informeren over deze variabele behandeling van astma.

WILT U ASTMA PATIENTEN GRAAG STEUNEN?
GA DAN NAAR: WWW.ASTMAFONDS.NL EN WORDT LID!!!Google

[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Advertenties

Verwijzingen

Advertenties

Advertenties

Advertenties

Advertenties

Advertenties

Advertenties

  • Adverteren bij Daisycon

speedtracker


Copyright 2002-2019